20 توصیه برای این که مهارت گوش کردن فعالانه را خوب یاد بگیرید!



نويسندگان
جدیدترین مطالب
لینک های روزانه

1. وقتی که شخصی حرف می زند وسط حرفش حرف نزنید!

 

گوش کردن فعال همین است که شما بتوانید گوش کنید و در عین حال با همین گوش کردن شور و هیجان و احساس مثبتی را نیز در دیگران ایجاد کنید که باعث شود که آن ها با تمایل و انرژی بیشتری با شما حرف بزنند و اولین نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که وقتی کسی در حال صحبت کردن است حرف نزنید! این اولین چیزی است که ممکن است کار شما را بسیار خراب کند چون وقتی که شما به هنگامی که دیگران حرف می زنند به جای این که گوش بدهید در حال حرف زدن باشید به هیچ عنوان نمی توانید مخاطب خوبی باشید و علاوه بر آن باعث می شوید که این فرد نیز از حرفی که دارد با شما می زند پشیمان شود! وقتی که دیگران با شما حرف می زنند باید اجازه دهید که حرفشان تمام شود و سپس شروع به حرف زدن بکنید در غیر این صورت نمی توانید خودتان را یک مخاطب خوب بدانید.

2. عواملی که در اطرفاتان وجود دارد و فکر می کنید ممکن است باعث شوند که حواستان پرت شود را به حداقل برسانید

 

دومین نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که تمام عواملی را که در اطرافتان وجود دارد و فکر می کنید که ممکن است باعث شوند که حواستان به اطراف نباشد را تا جایی که می توانید به حداقل برسانید. با این کارتان می توانید انتظار داشته باشید که میزان تمرکزتان به بالاترین حد خودش می رسد. این کار همچنین به شما کمک می کند تا بازدهی مفاهیمی را که از طریق گوش کردن دریافت می کنید به میزان زیادی افزایش دهید. تحقیقات نشان داده است که انجام دادن این کار همچنین می تواند به شما کمک کند تا دیدگاه مثبتی را در فردی که با شما سخن می گوید نسبت به خودتان ایجاد کنید. وقتی که این فرد متوجه شود شما برای این که به او گوش دهید تمام حواس پرتی ها و عواملی را که ممکن است حواستان را پرت کند کنار گذاشته اید تشویق می شود تا با انرژی بیشتری با شما سخن بگوید.

3. وقتی گوش می دهید کارهای دیگر انجام ندهید

 

وقتی که گوش می دهید کار دیگری انجام ندهید به این دلیل که خود گوش کردن در حقیقت یک کار است و شما نمی توانید دو کار را با هم انجام دهید. تحقیقات نشان داده است وقتی که شما همزمان با این که گوش می دهید کارهای دیگری را انجام دهید شانستان برای این که بتوانید انرژیتان را به صورت صد در صدی برای گوش کردن بگذارید کمتر می شود و بنابراین به جای این که کارهای دیگری انجام دهید بهترین کاری که می توانید بکنید این است که فقط بنشینید و به حرف هایی که زده می شود گوش کنید.

4. تماس چشمی را برقرار کنید

 

 

تماس چشمی برقرار کردن نیز از دیگر کارهایی است که انجام دادن آن می تواند به شما کمک کند تا شانس بیشتری برای موفقیت داشته ابشید. تحقیقات نشان داده است که انجام دادن این کار می تواند به میزان زیادی بازدهی شما را در گوش کردن بالاتر ببرد و می تواند باعث شود که شما تبدیل به یک مستمع فعال شوید. دانشمندان همچنین بر این باورند که افرادی که با دیگران تمام چشمی برقرار می کنند افرادی هستند که باعث می شوند انگیزه فردی که قرار است با آن ها صحبت کند نیز برای کار بیشتر می شود چون آن ها به این فرد با چشمانشان نشان می دهند که نسبت به حرف هایی که قرار است به آن ها بزند مشتاق می باشند و دوست دارند تا او برایشان بیشتر حرف بزند. همچنین محققانی که در این زمینه تحقیق می کنند به این نتیجه رسیده اند که برقرار کردن تماس چشمی با دیگران می تواند باعث شود که میزان درکی که شما از حرف هایی که آن ها به شما می زنند بیشتر شود و بنابراین مطالب بیشتری را از حرف هایشان بفهمید. برقرار کردن تماس چشمی همچنین می تواند باعث ایجاد صمیمیت بیشتر شما را آن ها شود.

5. از زبان بدنیتان به شیوه ای استفاده کنید که آن ها به ادامه دادن ترغیب شوند!

یکی دیگر از کارهایی که شما می توانید در این زمینه انجام دهید این است که از زبان بدنیتان به شیوه ای استفاده کنید که این افراد به ادامه دادن ترغیب شوند. تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته نشان داده است که افرادی که سعی می کنند تا به هنگامی که فردی با آن ها صحبت می کند به شیوه ای از زبان بدنیشان استفاده کنند که فرد مورد نظر به ادامه دادن ترغیب شود افرادی هستند که شانس بسیار بیشتری برای موفقیت نسبت به افرادی دارند که بی حرکت در جایی می نشینند و بدون این که به حرف هایی که می شنوند واکنشی نشان دهند همان کار را انجام می دهند که وقتی کسی در کنارشان نشسته و حرفی نمی زند انجام می دهند. بنابراین توجه کردن به زبان بدنی موضوع مهمی است که شما باید حتما به آن توجه کنید و فراموش نکنید که باید از زبان بدنی به شیوه ای استفاده کنید که باعث شود فردی که قرار است با شما صحبت کند کاملا تحت تاثیر این زبان بدنی قرار داشته باشد تا بتوانید ارتباط لازم را برقرار کنید.

6. هرگز وقتی که این فرد وسط یک جمله است؛ به هیچ وجه باعث نشوید که نتواند جمله اش را ادامه دهد!

 

ممکن است به حرف هایی که فردی با شما می زند گوش می دهید ولی ناگهان برای شما اتفاقی می افتد که فکر می کنید مجبور شده اید تا حرف این فرد را قطع کنید. در صورتی که انجام این کار برای شما خیلی ضروری است باید سعی کنید تا این کار را حتما زمانی انجام دهید که این فرد وسط جمله اش نباشد. این موضوع خیلی مهم است و می تواند تاثیر بسیار زیادی بر کیفیت کار شما داشته باشد. به عنوان مثال در صورتی که شما به ناگاه به یادتان می افتد که باید به یکی از دوستانتان پیامی می دادید اگر فکر می کنید وسط جمله این فرد قرار گرفته اید؛ به جای این که وسط جمله اش او را قطع کنید و به او بگویید که می خواهید به یکی از دوستانتان پیام دهید، بهتر است که این کار را زمانی انجام دهید که بخشی از حرف او تمام شده است به عنوان مثال می توانید این کار را زمانی انجام دهید که جمله ای که در حال گفتن آن است به اتمام رسیده است. در این صورت است که می توانید مخاطب خوبی باشید!

7. صبور باشید

 

صبور بودن یکی از مهم ترین و کلیدی ترین ویژگی هایی است که شما باید به هنگامی که به فردی گوش می دهید داشته باشید. تحقیقات نشان داده است یکی از بهترین و مهم ترین ویژگی هایی که در افرادی که به خوبی گوش می دهند می تواند وجود داشته باشد که باعث شود افرادی که با آن ها صحبت می کنند به راحتی به آن ها اعتماد کنند و از صحبت کردن با آن ها پشیمان نشوند این است که این افراد افرادی صبور باشند. در بسیاری از موارد فردی که قرار است با شما صحبت کند باید حرف هایی را بزند که برای این که مفهوم را به شما برساند نیاز به این دارد که برای شما مقدمه بگوید. بنابراین شما برای این که بتوانید حرف ها را به خوبی درک کنید در ابتدا باید حتما برای مدت طولانی این مقدمه را به خوبی بشنوید تا بعد از آن بتوانید بر این اساس درک کنید که این فرد چه گفت. اگر به اندازه کافی صبوری در کار نداشته باشید نمی توانید انتظار داشته باشید که مقدمه ای که گفته شده را به خوبی درک کنید و بنابراین نمی توانید تبدیل به یک مستمع خوب شوید.  

8. بشنوید برای این که درک کنید!

 

یکی دیگر از نکته هایی که باید به آن توجه داشته باشید این است که باید بشنوید برای این که درک کنید! در حقیقت اگر هدف شما از شنیدن صرفا این باشد که وظیفه ای انجام بدهید نمی توانید آن طور که باید و شاید به جایگاهی که یک مستمع می تواند داشته باشد برسید. این در صورتی است که اگر هدف شما حقیقتا این باشد که حرف هایی را که فردی که با شما سخن می گوید بشنوید می توانید انتظار داشته باشید که شانستان برای این که در این کار موفق شوید و همچنین فرد مورد نظر را نیز به بیان مطالب بیشتر تشویق کنید بیشتر می شود. در صورتی که فردی با شما حرف می زند و قرار است مطالبی را به شما بگوید احساس کند که شما صرفا می خواهید وظیفه ای انجام دهید و به جای این که به حرف های او واقعا و با درک گوش بدهید صرفا می خواهید برای مدتی به اجبار و بدون این که توجهی به آن ها داشته باشید برای مدتی به پای حرف هایش بنشینید؛ به سرعت از حرف زدن با شما سرد می شود و به احتمال زیاد دیگر شما موفق نخواهید بود تا در تعریفی که از مستمع خوب می شود قرار بگیرید!

9. در صورتی که بخشی از حرف های طرف مقابل را نفهمیدید بپرسید!

 

از قدیم گفته اند که ندانستن عیب نیست بلکه نپرسیدن عیب است! در صورتی که شما بخشی از حرف هایی را که این فرد با شما می زند ندانید به هیچ عنوان عیبی ندارد. چیزی که برای شما عیب دارد این است که نپرسید! وقتی که شما سوال می کنید در حقیقت یکی از مهم ترین و کلیدی ترین ویژگی های افرادی را بدست می آورید که "مستمع فعال" هستند. به عبارت دیگر در صورتی که شما در کنار حرف هایی که از دیگران می شنوید، سعی کنید تا از آن ها سوالاتی هم بپرسید هم خودتان به موضوع بیشتر پی می برید و هم این که این احساس را در این افراد هم ایجاد می کنید که شما واقعا به موضوع مورد نظر علاقه مند هستید و موضوع را دنبال می کنید. تحقیقات نشان داده است افرادی که درباره موضوعاتی که درباره شان برای آن ها صحبت می شود از افرادی که صحبت می کنند سوال می کنند افرادی هستند که این احساس را در دیگران ایجاد می کنند که مستمعان خوبی هستند و بنابراین آن ها با انگیزه و علاقه بیشتری به این کار ادامه می دهند.

10. سعی کنید تا حتی اگر حرف فردی که در حال صحبت کردن می باشد را فهمیدید نیز به گونه ای از او سوالاتی بکنید تا او احساس کند که شما در جریان کار هستید!

 

یکی دیگر از نکته های مهمی که شما باید به آن توجه داشته باشید این است که حتی در صورتی که فکر می کنید که تمام حرف هایی را که با شما می زند درک می کنید، بهتر است هر از چند گاهی برای این که به او نشان دهید که حرف هایش را درک می کنید سوالاتی از او بپرسید. این کار می تواند به شما کمک کند تا شانس بیشتری برای موفقیت در تبدیل شدن به یک مخاطب فعال و یا به عبارت دیگر به فردی که به صورت فعلانه ای گوش می دهد داشته باشد. شما باید سعی کنید تا حرف هایی را که این فرد می زند به خوبی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید و در صورتی که فکر می کنید که بخشی از حرف هایش برایتان مبهم است از او بپرسید و حتی در صورتی که فکر می کنید تمام حرف هایش را درک کرده اید هم بد نیست برای این که به او نشان دهید که حرف هایش را درک می کنید سوالاتی از او بکنید.

11. با احساس همزادپنداری گوش کنید

 

بر اساس تحقیقاتی که دانشمندان در زمینه گوش دادن فعال در دانشگاه های معتبر جهان انجام داده اند می توان گفت که یکی از بهترین و مهم ترین پارامترهایی که می تواند باعث شود که افرادی که به حرف های دیگران گوش می دهند تبدیل به "مستمعین فعال" شوند و به عبارت دیگر این عمل "گوش کردن" آن ها تبدیل به عمل "گوش کردن فعال" شود این است که این افراد در حالی که گوش می کنند به افرادی که دارند صحبت می کنند نشان دهند که با آن ها احساس همزادپنداری می کنند. این داشتن احساس همزادپنداری و ایجاد کردن آن در افرادی که دارند با شما صحبت می کنند و قرار است شما به آن ها گوش دهید می تواند باعث شود که شما از فرآیند گوش دادن یکی از بهترین نتیجه ها را بگیرید و در نهایت این کار می تواند به شما کمک کند تا تبدیل به یک مخاطب فعال شوید. دانشمندانی که در این زمینه کار می کنند بر این باورند که انجام دادن این کار می تواند حتی در مخاطبین نیز اثر بسیار خوبی را ایجاد کند و می تواند باعث شود که این افراد برای ادامه دادن انگیزه های بهتر و بیشتری داشته باشند.

12. با علاقه گوش کنید

 

روشی که شما به افرادی که صحبت می کنند گوش می کنید می تواند تاثیر زیادی بر روی کیفیت گوش کردن شما و این که چه تاثیری بپذیرید داشته باشد. به عنوان مثال فرض کنید که شما به یک درسی علاقه ندارید. مثلا سر کلاس ریاضی نشسته اید و معلم در حال درس دادن است در صورتی که شما احساس می کنید نسبت به این درس به هیچ عنوان علاقه ای ندارید. در چنین شرایطی شما احساس می کنید که بازدهیتان از حرف هایی که معلم می زند کمتر شده است. علت اصلی این موضوع این است که در چنین شرایطی شما به دلیل این که نسبت به موضوع علاقه نداشته اید "با علاقه" گوش نداده اید و همین موضوع می تواند باعث شود که ناخودآگاه و حتی در بسیاری از موارد خودآگاه، میزان انگیزه ای که دارید کاهش پیدا کند. از این رو یکی از مهم ترین پیشنهاداتی که به افرادی که می خواهند به عنوان مستمعین "خوب" شناخته شوند می کنند این است که همیشه با علاقه گوش کنند و این علاقه خودشان را در گوش کردن همیشه با خودشان داشته باشند. با علاقه گوش کردن به میزان زیادی میزان بازدهی شما را در گوش کردن بالا می برد.

13. سعی کنید حتی در صورتی که به حرف هایی که زده می شود علاقه ای ندارید، به افرادی که به شما سخن می گویند نشان دهید که به حرف هایشان علاقه دارید!

 

در بسیاری از موارد ممکن است شما نسبت به حرف هایی که زده می شود علاقه ای نداشته باشید. به عنوان مثال همین کلاس ریاضی را درنظر بگیرید. ممکن است شما به حرف های که در این کلاس گفته می شود هیچ علاقه ای نداشته باشید و یا حتی ممکن است شما احساس کنید که خیلی سخت است که به این حرف ها گوش کنید. در زندگی نیز ممکن است در بسیاری از موارد مجبور شوید که به حرف های فردی گوش کنید که به سخنانش علاقه ای ندارید. حتی ممکن است مجبور شوید که به حرف های فردی گوش کنید که او را دوست دارید ولی به موضوعی که قرار است بر سر آن با او صحبت کنید علاقه ای ندارید. در چنین مواردی، شما باید سعی کنید تا کاری کنید که آن ها متوجه چنین بی علاقگی از جانب شما نشوند. به عبارت دیگر باید به این نکته توجه داشته باشید که باید به هر شکلی که شده به آن ها نشان دهید که نسبت به کاری که می کنید (یعنی گوش دادن به آن ها) علاقه دارید. این نکته بسیار مهمی است.

14. به هر ترتیبی که شده است اصطلاح "مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد" را اجرا کنید!

 

از دیگر نکته های مهمی که شما برای این که تبدیل به یک مخاطب خوب و فردی شوید که به خوبی گوش می دهد این است که همیشه به این اصطلاح قدیمی توجه کنید که مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد. این نکته خیلی مهم است و شما برای این که به آن توجه کنید باید حتما کاری بکنید که افرادی که با شما صحبت می کنند بعد از مدتی با برخوردی که شما به هنگام گوش دادن از آن ها می کنید باورشان بشود که شما آن ها را دوست دارید و دوست دارید تا به حرف هایشان توجه کنید. به عبارت دیگر شما باید تمام تلاشتان را بکنید تا این ذوق و شوق را در این افراد ایجاد کنید که به حرف هایی که می زنند ادامه دهند. این کار می تواند به شما اکمک کند تا شانس پیروزی بیشتری برای تبدیل شدن به یک فردی که به شکل فعالانه گوش می دهد داشته باشید و در عین حال بتوانید به اصطلاح معروف "مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد" بیشتر توجه کنید.

15. برای این که به فردی که با شما سخن می گوید نشان دهید که به شکل فعالانه به او گوش می کنید، در برخی از موارد برخی از جمله هایی را که می گوید تکرار کنید

یکی دیگر از نکته هایی که شما باید برای این که تبدیل به یک مخاطب خوب شوید به آن توجه کنید این است که سعی کنید تا حتما در برخی از موارد حرف هایی را که می زند تکرار کنید. تحقیقات نشان داده است که این روش می تواند منجر به نتیجه های بسیار خوبی شود و حتی می تواند منجر به این شود که شما بتوانید میزان انگیزه زیادی را در این افراد ایجاد کنید؛ انگیزه ای که می تواند باعث شود تا آن ها با انرژی و حرارت بیشتری با شما صحبت کنند و حتی تمرکز آن ها نیز بیشتر می شود. به عنوان مثال می توانید در برخی از موارد برخی از جمله هایی را که آن ها می گویند تکرار کنید مثلا وقتی که می گوید : "و بنابراین سرعت این جسم کندتر می شود" شما می توانید بعد از ادای این کلمه خودتان یک بار دیگر به صورت زمزمه عبارت "کندتر می شود" را تکرار کنید.

16. در برخی از موارد همراه با او جمله را تمام کنید!

 یکی دیگر از کارهایی که شما در این زمینه می توانید انجام دهید این است که همراه با فردی که با شما سخن می گوید جمله اش را تمام کنید. این کار باعث می شود که این فرد احساس می کند که شما در حال همراهی کردن با او هستید و بنابراین در این حالت می توانید انتظار داشته باشید که شما برای این که تبدیل به یک فردی شوید که به عنوان یک مخاطب فعال شناخته می شود، شانس بالاتری داشته باشید. به عنوان مثال در صورتی که می دانید پایان این جمله چه است می توانید همزمان با این که این فرد در حال به پایان رساندن جمله اش است شما نیز جمله را به پایان ببرید. مثلا در همان مثال بالا وقتی که این فرد در حال گفتن این جمله "کندتر می شود" است؛ شما می توانید (اگر می دانید که قرار است چنین جمله ای گفته شود) اندکی قبل از این که این فرد کلمه می شود را بکار می برد شروع کنید و خودتان کلمه می شود را بگویید به شکلی که در نهایت هر دوی شما با هم این کلمه را ادا کنید.

17. همزمان با گوش بدنتان با قلبتان هم گوش کنید

 

یکی دیگر از نکته های مهمی که برای این که تبدیل به یک مخاطب و مستمع خوب شوید باید به آن توجه داشته باشید این است که باید سعی کنید تا علاوه بر این که با گوش بدنتان گوش می کنید از گوش قلبتان هم استفاده کنید. تحقیقات نشان داده است که انجام دادن این کار می تواند به شما کمک کند تا شانس بیشتری برای موفقیت داشته باشید. دانشمندانی که در این زمینه کار می کنند بر این باورند که اگر شما سعی کنید تا علاوه بر این که با گوش هایتان به حرف هایی که می زنند گوش کنید با قلب هایتان نیز حرف هایی را که می زنند درک کنید می توانید انتظار داشته باشید که احتمال تبدیل شدن شما به مخاطبین فعال بیشتر شود. دانشمندانی که در این زمینه کار می کنند بر این باورند که گوش کردن وقتی که با قلب باشد منجر به این می شود که شما بتوانید سیستم های حسی و احساسی افرادی که با شما صحبت می کنند را تحریک کنید و به این شکل می توانید انتظار داشته باشید که شانستان برای این که آن ها انگیزه بیشتری برای صحبت کردن با شما داشته باشند نیز بیشتر شود.

18. در مواردی که فکر می کنید لازم است؛ خودتان حرف های گوینده را تکمیل کنید!

 

در صورتی که فکر می کنید می توانید و این کار شدنی است، می توانید حرف هایی را که گوینده به شما می زند تکمیل کنید. تحقیقات نشان داده است که افرادی که این کار را انجام می دهند نسبت به افرادی که این کار را نمی کنند شانس بیشتری دارند تا تبدیل به مستمعینی فعال شوند. به عبارت دیگر گوش دادن فعال شما مدیون این است که افرادی باشید که در برخی از موارد جمله هایی را که آن ها می گویند تکمیل کنید. به عنوان مثال در صورتی که جمله ای به شما گفته می شود که پایان آن به این شکل است که "کندتر می شود" اگر شما در نهایت این جمله را می دانید، بهترین کار این است که خودتان قبل از این که گوینده جمله اش را تکمیل کند شما خودتان این جمله را تکمیل کنید. در صورتی که این کار را انجام دهید در حقیقت به گوینده می فهمانید که حرف هایی که می زند را به خوبی درک کرده اید و همین موضوع می تواند قدم بسیار مهمی در تبدیل شدن شما به یک مخاطب فعال باشد.

19. به هنگامی که در حال گوش کردن هستید، درباره این که بعد از آن قرار است چه چیزی بگویید فکر نکنید!

 

بسیاری از افراد هستند که فکر می کنند بعد از این که حرف های طرف مقابل تمام شد قرار است چه بگویند. این در صورتی است که اگر شما وقت خودتان را صرف انجام این کار کنید احتمال این که تمرکزتان برای گوش دادن کم شود را پایین آورده اید. به عبارت دیگر شما برای این که بتوانید به حرف هایی که دیگران به شما می زنند به خوبی گوش دهید و از حرف هایشان برداشت های لازم را بکنید باید تمام مدت حواستان صرفا به چیزهایی باشد که آن ها قرار است بگویند. در بسیاری از موارد پیش آمده است که برخی از افراد بدون این که توجهی به حرف هایی که طرف مقابل در حال گفتنشان بوده است بکنند به این فکر می کردند که خودشان قرار است چه بگویند و این موضوع می تواند یکی از بزرگترین دشمنان شما در کار باشد به این دلیل که در این حالت شما نه موفق می شوید که حرف هایی که قرار است به دیگران بزنید را به خوبی در ذهنتان مرور کنید (چون بخشی از تمرکزتان به حرف هایی است که آن ها دارند می زنند) و نه این که موفق می شوید تا حرف هایی را که آن ها می زنند درک کنید (چون بخشی از تمرکزتان به حرف هایی است که قرار است به آن ها بزنید!) بنابراین برای این که تبدیل به یک مستمع فعال و خوب شوید بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که سعی کنید تا در آن لحظه ای که دیگران حرف می زنند صرفا به حرف های آن ها گوش کنید و بس!

20. اگر در شرایطی هستید که نمی توانید گوش کنید زمانی دیگر را برای این کار انتخاب کنید!

 

اگر در شرایطی قرار دارید که نمی توانید به حرف هایی که آن ها می زنند گوش کنید بهتر است زمان دیگری را برای انجام این کار انتخاب کنید. بنابراین بسیار مودبانه می توانید به آن ها بگویید که اکنون برای این کار زمان ندارید و بهتر است که زمان دیگری را برای این کار انتخاب کنند. این کار خیلی بهتر از آن است که شما با آن ها صحبت کنید بدون این که به آن ها توجهی بکنید. تحقیقات نشان داده است که انجام این کار می تواند همچنین باعث شود که آن ها نیز برای شما و کاری که می کنید احترام بیشتری قایل شوند و همین کار باعث می شود که شما بتوانید شانستان را برای انجام دادن عمل "گوش دادن فعال" در آینده افزایش دهید و فرصت بعدی که به آن ها گوش می دهید تبدیل به یک مخاطب فعال شده باشید.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ سه شنبه 25 آبان 1400 ] [ 16:2 ] [ شکوهی ]

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آرشیو مطالب
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: